Kalari Marma Massage komt van origine van de Kalari stam, uit Kerala wat een zuidelijke provincie van India is. Het was een geheime methode ter bescherming en ter revitalisering van de energie punten in het lichaam, genaamd marma’s.

Volgens de oude Ayurvedische teksten zijn er 107 Marma punten in het lichaam, vitale energie punten die moeten worden beschermd en onderhouden voor een gezond leven. Blokkades of beschadigingen van deze energie punten kunnen leiden tot vele gezondheidsklachten.

Kalari Marma MassageBekend staand als de “sport massage” uit de  Ayurveda, Marma Massage verbetert de kracht en de flexibiliteit van het lichaam. Vooral bij een regelmatige toepassing van de Marma massage verbetert de algehele gezondheid. Marma massage helpt om metabolische afvalstoffen af te voeren en vers bloed aan te voeren, voor een snel herstel van de spieren. Het is een geweldige full- body massage om je ontspannen, krachtig, gezond en jong te voelen en zo het verouderingsproces te verlangzamen.

Kalari Marma massage wordt uitgevoerd op de vloer, zodat er meer kracht op het lichaam van de gemasseerde kan worden gezet.